Slikovito smješten na glavnom ulazu u Nacionalni park Krka u Lozovcu, hotel Vrata Krke uređen je drvenim i kamenim elementima i okružen je netaknutom prirodom.

Opustite se u svojoj moderno opremljenoj sobi, uređenoj u dalmatinskom stilu. Posjetite zadivljujuće slapove rijeke Krke. Opustite se i napunite baterije uživajući u uslugama visoke kvalitete.

Restoran poslužuje birana dalmatinska jela. Kušajte izvrsne delicije, osobito riblje specijalitete i jela pripremljena ispod “peke” i marinirana domaćim maslinovim uljem.

Kako do nas

Odaberite naš Hotel kao idealnu lokaciju s koje brzo i jednostavno stignete i u Nacionalne parkove Paklenica, Plitvice, Kornati, kao i Parkove prirode, gradove Šibenik, Trogir, Zadar, Split, obiđite top destinacije uz more i upoznajte čari Dalmatinske zagore. Nitko nije tako blizu zbivanjima, a tako daleko od gradske vreve!

Od hotela brzom cestom  do autoputa za samo nekoliko minuta!

S autoputa Zagreb- Split (pravac A1) izaći na izlazu Šibenik. Nakon naplatnih kućica skrenuti lijevo i pratiti putokaz za Nacionalni park Krka ulaz Lozovac.

  • Redovne autobusne linije iz svih većih hrvatskih gradova.
  • Informacije Autobusni kolodvor Šibenik
  • Tel: 060 368 368
  • Vozni red vlakova nalazi se na stranicama Hrvatskih željeznica.
  • Informacije Željeznički kolodvor Šibenik
  • Tel: ++385 22 333 696
  • Zračna luka Resnik (Trogir) – udaljena 45 km od hotela
  • Zračna luka Zemunik (Zadar) – udaljena 70 km od hotela

Top destinacije

Nacionalni park “Krka” smješten je na području Šibensko-kninske županije i obuhvaća površinu od 109 km² najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole.
Nacionalni park je prostrano, pretežito neizmijenjeno područje iznimnih i višestrukih prirodnih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više sačuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. Namjena mu je prije svega znanstvena, kulturna, odgojno-obrazovna i rekreativna, a zbog posjetitelja postoje i turističke djelatnosti.
S potopljenim dijelom ušća Krka je duga oko 72,5 km i po dužini je 22. rijeka u Hrvatskoj. Izvire u podnožju planine Dinare, 3,5 km sjeveroistočno od Knina. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 224 m, Krka je prirodni i krški fenomen. Sedreni slapovi rijeke Krke temeljni su fenomen ove rijeke.

Slikovito mjesto iz kojega se brodom može ući u Nacionalni park Krka, posebno je poznato nautičarima zbog svoje marine. Simpatična riva i starogradska jezgra mame posjetitelje. Dio povijesti i tradicije duže od 6 000 godina sačuvan je na arheološkom lokalitetu Bribirska glavica, smještenom 15 km od Skradina.

Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, nalazi se u najzaštićenijoj prirodnoj luci, na sredini istočne obale Jadranskoga mora, prastarog mare Adriaticuma, na ušću ljepotice Krke, na izvorima bogate hrvatske povijesti, vjerojatno na mjestu gdje su neki od prvih doseljenih Hrvata ugledali plavo more, ćudljivo i lijepo, koje ih je vjekovima branilo i štitilo, hranilo i čuvalo.

Vransko jezero smješteno je između Šibenika i Zadra, a 1999.godine proglašeno je parkom prirode. Specifičnost Vranskog jezera je ta da je ono kraško polje ispunjeno boćato vodom i stanište mnogih vrsta ptica, koje su zaklon pronašle u ornitološkom rezervatu. Osim promatrača ptica i sportskih ribolovaca, u ljepotama parka mogu uživati i biciklisti, jer se oko jezera proteže 50 km biciklističkih staza.

Jedan od najljepših hrvatskih gradova, također je od 1997. godine na UNESCO-ovoj listi zaštićene kulturne baštine. U trogirskim zidinama vrijeme je stalo; on nudi ugođaj mediteranskog mjesta, isprepletenog poviješću, tradicijom i značajnim kulturnim sadržajima. Posjetite ga tijekom Vašeg otkrivanja Dalmacije – nećete ostati razočarani!

“„Dioklecijanov grad“, za kojega njegovi stanovnici kažu da je „najlipši grad u svitu i okolici“,
Svoj postanak zahvaljuje upravo caru Dioklecijanu, koji je prije 1700 godina tu sagradio svoju palaču, zaštitni znak grada Splita. Šetnja starim gradom, splitska riva, brdo Marjan i kupalište Bačvice ne mogu Vas ostaviti ravnodušnim!

Područje Kornata prostire se na 220 km2 i obuhvaća 89 otoka, otočića i hridi, a nacionalnim parkom je proglašeno 1980. godine. Najznačajniji prirodni fenomen Kornata su „krune“, odnosno okomite litice okrenute prema otvorenom moru. Iznimna prirodna ljepota, ostaci iz ilirskog i bizantskog doba, kao i primjeri očuvane tradicije (gradnja suhozida) neka Vam budu pozivnica za posjetu jadranskim biserima.

Grad koji je dugi niz godina bio glavni grad Dalmacije, oduševljava svojom poviješću i tradicijom, ali i novim atrakcijama. Zaštitni znak Zadra je crkva Sv. Donata iz 9. stoljeća. U novije je vrijeme poznat i po „Morskim orguljama“, koje pružaju neponovljiv užitak slušanja plesa valova i „Pozdravu Suncu“; staklenim pločama koje svjetlosnim efektima uljepšavaju impozantnu i lijepo uređenu gradsku rivu.

Planinsko područje koje presijecaju kanjoni potoka Mala i Velika Paklenica nacionalnim je parkom proglašeno 1949. godine. Među znamenitostima se ističu špilja Manita peć te alpinistička stijena Anića kuk. Više od 150 km planinarskih staza i putova predstavlja pravi raj za zaljubljenike u prirodu.

Hvar, drevni grad bogate povijesti. Mnogi će za njega reći da je pravi grad iz bajke – sa svojom arhitekturom, predivnom prirodom i blagom klimom.
Kada prirodnim čarima pridodamo smještaj visoke kvalitete i mediteransku srdačnost i uslužnost grad Hvar postaje idealno odredište za odmor za društvo, parove i obitelji.

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja, privlačno zbog svojih i prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina.
Zahvaljujući turizmu, danas Makarska osuvremenjuje infrastrukturni, gospodarski, zdravstveni, turističko-ugostiteljski, športsko-rekreativni i kulturni sustav.

Najpoznatiji nacionalni park Hrvatske, koji tu titulu ponosno nosi od 1949.godine, jedini je prirodni fenomen Hrvatske uvršten na UNESCO-ov Popis svjetske baštine (1979.g.). Nacionalni park obuhvaća 16 jezera smještenih na području između Male Kapele i Plješivice. Plitvički Veliki slap (visok 78 m) najviši je hrvatski slap. Bogatstvo slapova i kaskada, flore i faune te očuvan šumski predio nude Vam izniman doživljaj prirode.

Prelijepa sela dubrovačkog zaleđa, smještena na zelenim padinama mediteranskog raslinja, s pogledom na plavo Jadransko more, u svojim kamenim kućama, gumnima, crkvicama i konobama kriju pravo bogatstvo tradicije i nasljeđa.

Mirisi i okusi, narodne nošnje, pjesme i plesovi, gurmanski zalogaji pripravljeni od domaćih uzgojenih proizvoda, rukotvorine , maslinovo ulje, vino, pengana jaja, domaće životinje.

Grad Zagreb, smješten na zemljopisnom, kulturnom, povijesnom i političkom sjecištu istoka i zapada Europe, glavni grad Hrvatske, spaja kontinentalni i mediteranski duh u osebujnu cjelinu. Zagreb je kulturno, znanstveno, gospodarsko, političko i administrativno središte Republike Hrvatske sa sjedištem Sabora, Predsjednika i Vlade. Povoljan geografski položaj između Panonske nizine, ruba Alpa i Dinarida omogućio je spontani nastanak mjesta slobodne komunikacije.